Мекички по влашки

ВероникаВероника
Новак
517
Мекички по влашки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20 бр.
"Смятаме се за запалени колекционери на мекички и досега сме изяли към 100 000!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 900 мл.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 с.л. (равна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се изсипват всичките продукти и се замесва тесто. След като стане готово, се поставя в голяма тава, чието дъно е покрито с брашно (трябва да има повече брашно, отколкото се поръсва, за да не се залепи тестото за тавата), и се омазва с олио, за да не хване коричка.

След това се завива с кърпа и се оставя да втасва, докато тестото се отпусне. В тиган се наливат 500 мл. олио и се поставя на нагорещения котлон. От тестото се реже малко парче, което се разтяга до получаване на желаната форма (по средата на мекичката трябва да има дупка) и се поставя в силно сгорещеното олио.

След като мекичката изплува, я натиснете с вилица, за да потъне и задръжте така, докато не се надуе. По този начин става пухкава и мека отвътре. Пържи се до готовност. Може да се поднесе със сирене или сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Много вкусни!:)
12.01.2016 09:25
1