Картофи с джинджифил по милански

02/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 365
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • джинджифил - 5 г на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 2 щипки
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки правоъгълни парченца. Ако използвате малки пресни картофки, може да ги оставите цели.

Пържат се в загрята мазнина до златисто.

Маслото се загрява на тиган, добавя се вряла вода и сол. Добавя се захар и изпържените картофи.

Всичко се запържва на силен огън в продължение на 3 минути.

Добавят се джинджифилът и червеният пипер и всичко се разбърква. Сваля се от котлона и е готово за сервиране.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар