Начин на приготвяне
В планетарен миксер разбийте 2 минути размекнатото масло с пудрата захар, добавете цqлото яйце и продължете да бъркате 3-4 минути, докато се усвоят. Накрая се добавя пресятото брашно с ванилията (*шоколадов вариант: 200 брашно 50 какао) и всичко се разбърква добре.
След това поставете тестото в торбичка със звездообразен накрайник 7-10 мм и върху тава, покрита с хартия за печене, започнете да правите вашите бисквити с форми, които ви харесват най-много (звезда с, черупка или класическа форма „U“). Опитайте се да дадете на бисквитите еднакъв размер, тъй като ще бъдат слепени .
Печете италианските сладки във фурна с вентилатор на 190 °C за 8-10 минути (проверявайте ги често).
За плънката смесете всички съставки (смесете бадемовото брашно с пудрата захар и добавете сладкото, маргарина, бадемовия аромат и рома, междувременно разтворете зеления оцветител в няколко капки вода и го добавете последен)и разбъркайте първо с лъжица, а след това на ръка (гъстотата се регулира с вода). Напълнете бисквитите с хартиен пош или с ръце.
След като изтече времето, необходимо за приготвяне на бисквитите, оставете ги да изстинат. Ако желаете, разтопете шоколад в тенджера на водна баня с малка бучка масло вътре и потопете в единият край бисквитките. Аз пропуснах този път.
Започнете да сглобявате сицилиански бисквити Excelsior по две, като ги прикрепяте една към друга от задната страна със зелената бадемова плънка.