Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сицилиански орехов хляб

Сицилиански орехов хляб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сицилиански орехов хляб1 / 2
23/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • вода - 300 мл
  • мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 ч.л сушен
  • зехтин - 2 с.л.
  • орехи - 50 г смлени
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в затоплената вода. Двата вида брашно се смесват заедно със солта и магданоза. Оформя се кладенче, в което се изливат разтворената мая и половината зехтин и се омесва тесто, което се оставя да втасва 40 минути на топло.

Орехите, черният пипер и нарязаният на ситно чесън се запържват в останалата мазнина за 1 минута и се добавят към тестото заедно с магданоза.

Тестото се премесва и се прехвърля в намазана с мазнина тава. Покрива се и се оставя отново да втаса 20 минути на топло. Изпича се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: