Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Сицилиански бисквити Excelsior

Сицилиански бисквити Excelsior

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Сицилиански бисквити Excelsior
Снимка: Ivelina
1 / 2
22/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Разкошни и специални Сицилиански бисквити Excelsior за специални моменти и разкошни хора"

Необходими Продукти

  • СЪСТАВКИ
  • масло - 180 г
  • пудра захар - 80 г
  • яйце - 1 от 50 г
  • ванилия - половин пакетче 0.01 г
  • брашно - 250 г *
  • ПЪЛНЕЖ
  • бадемово брашно - 50 г
  • пудра захар - 80 г
  • бяла нутела - 25 г (масло или маргарин)
  • сладко от кайсии - 25 г
  • бадемов вкус - на вкус
  • шам фъстък - на прах или зелена боя
  • ром - 3 г (или 3 г вода)
  • вода - за регулиране на плътността
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В планетарен миксер разбийте 2 минути размекнатото масло с пудрата захар, добавете цqлото яйце и продължете да бъркате 3-4 минути, докато се усвоят. Накрая се добавя пресятото брашно с ванилията (*шоколадов вариант: 200 брашно 50 какао) и всичко се разбърква добре.

След това поставете тестото в торбичка със звездообразен накрайник 7-10 мм и върху тава, покрита с хартия за печене, започнете да правите вашите бисквити с форми, които ви харесват най-много (звезда с, черупка или класическа форма „U“). Опитайте се да дадете на бисквитите еднакъв размер, тъй като ще бъдат слепени .

Печете италианските сладки във фурна с вентилатор на 190 °C за 8-10 минути (проверявайте ги често).

За плънката смесете всички съставки (смесете бадемовото брашно с пудрата захар и добавете сладкото, маргарина, бадемовия аромат и рома, междувременно разтворете зеления оцветител в няколко капки вода и го добавете последен)и разбъркайте първо с лъжица, а след това на ръка (гъстотата се регулира с вода). Напълнете бисквитите с хартиен пош или с ръце.

След като изтече времето, необходимо за приготвяне на бисквитите, оставете ги да изстинат. Ако желаете, разтопете шоколад в тенджера на водна баня с малка бучка масло вътре и потопете в единият край бисквитките. Аз пропуснах този път.

Започнете да сглобявате сицилиански бисквити Excelsior по две, като ги прикрепяте една към друга от задната страна със зелената бадемова плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: