Начин на приготвяне
Пилешките дробчета се нарязват на желаната големина. Аз избрах на половина. Посоляват се.
В дълбока чиния се слага брашното. Всяко от дробчетата се овалва в брашно и се нареждат върху дъска. Същото се повтаря с всички дробчета.
Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Спанакът се измива и отцежда. Нарязва се на лентички. Доматът се измива и нарязва на кубчета.
Загрява се в дълбок тиган с повечко олио. Дробчетата се поставят едно по едно, като не трябва да са твърде много. Ако е необходимо, се пържат на няколко пъти. Обръщат се от другата страна. Пържат се за кратко, защото ще се готвят втори път в тигана, за да не станат много сухи.
Отстраняват се в чиния и същото се повтаря да изпържване на всички дробчета.
В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още олио. Добавя се празът да се запържи. Добавя се захарта, за да убие лютивостта и киселинността от домата. Добавя се домата.
Оставя се, да се задушат, като периодично се разбърква. Добавя се спанакът. Овкусява се с черен пипер и сол. Дробчетата се връщат в тигана. Добавя се соевият сос.
Всички съставки се готвят заедно за кратко. Сервират се с допълнително соев сос. Пилешките дробчета с праз и спанак са добро мезе за футболните запалянковци.