Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Розова крем супа от кореноплодни

Розова крем супа от кореноплодни

Розова крем супа от кореноплодни
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Розовата крем супа от кореноплодни е готова. Тя има много нежен вкус."

Необходими Продукти

  • бяла ряпа - 1 бр. дълга
  • картофи - 4 бр.
  • цвекло - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • чубрица
  • бульон - 2 с.л. сух
  • сол
  • олио
  • прясно мляко - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата ряпа се обелва и се отстранява частта от листата. Измива се. Нарязва се на едри парчета в тенджера.

Цвеклото се обелва и почиства. Измива се и се нарязва на едри парчета. Добавя се в тенджерата.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро и се добавят.

Заливат се с вода, колкото да покрие зеленчуците.

Вместо студена може да се залеят със завряла в бързоварка вода, за да се сготвят по-бързо.

Слагат се на котлона. Добавят се черен пипер, чубрица. Добавят се и сухият бульон и олио.

Овкусява се със сол. Варят се с капак до омекване. Отстранява се от котлона. Част от бульона се отлива в купа. Добавя се прясното мляко и се пасира.

Според желаната гъстота на зеленчуковата кремсупа се добавя от бульонът, който отляхме, и отново се пасира.

Връща се за кратко на котлона, като непрекъснато се разбърква. Розовата крем супа от кореноплодни е готова. Тя има много нежен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: