Начин на приготвяне
Бялата ряпа се обелва и се отстранява частта от листата. Измива се. Нарязва се на едри парчета в тенджера.
Цвеклото се обелва и почиства. Измива се и се нарязва на едри парчета. Добавя се в тенджерата.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро и се добавят.
Заливат се с вода, колкото да покрие зеленчуците.
Вместо студена може да се залеят със завряла в бързоварка вода, за да се сготвят по-бързо.
Слагат се на котлона. Добавят се черен пипер, чубрица. Добавят се и сухият бульон и олио.
Овкусява се със сол. Варят се с капак до омекване. Отстранява се от котлона. Част от бульона се отлива в купа. Добавя се прясното мляко и се пасира.
Според желаната гъстота на зеленчуковата кремсупа се добавя от бульонът, който отляхме, и отново се пасира.
Връща се за кратко на котлона, като непрекъснато се разбърква. Розовата крем супа от кореноплодни е готова. Тя има много нежен вкус.