Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Здравословни браунита с черен шоколад

Здравословни браунита с черен шоколад

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Здравословни браунита с черен шоколад
Снимка: Ivelina
1 / 2
22/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Ако наистина здравословни браунита с черен шоколад не се изяде през следващите 12 часа, което е абсурд, можете да го съхранявате до 5 дни или да замразите за 3 месеца"

Необходими Продукти

  • тъмен шоколад - 125 г органичен без мляко
  • веганско масло - 125 г кокосово масло
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л. истинска
  • хималайска сол - 1 щипка
  • бадемово брашно - 110 г не (или друго безглутеново с различна текстура),
  • яйца - 3 бр.
  • стевия - 1/3 ч.ч. или кокосова захар
  • какао на прах - 30 г (1/4 чаша)
  • шоколадов ганаш - за глазура (по избор)
  • течна сметана - ⅓ ч.ч. за разбиване
  • шоколад - 45 г неподсладен, нарязан на ситно
  • подсладител на прах - 3 с.л.
  • ванилов екстракт - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160 °C по Целзий, ако използвате фурна с вентилатор, ако не, 170°C без вентилатор.

Намаслете и застелете квадратна форма за печене с размер 20 см с хартия за печене и оставете настрана.

Разтопете черния шоколад и веган маслото или кокосовото масло в тенджера на слаб огън, докато се разтопи.

Добавете екстракта от ванилия, хималайската сол, бадемовото брашно, яйцата, кокосовата захар, стевията и какаото на прах и разбъркайте, докато се смесят добре.

Изсипете в подготвената форма за печене и печете 30 – 35 минути или докато се образува прекрасна коричка отгоре и различното брауни се усеща леко твърдо – внимавайте да не препечете.

Направете ганаша: Оставете сметаната да заври и след това добавете нарязания шоколад. Оставете да престои няколко минути, за да се разтопи, след това разбийте подсладителя и ванилията, докато стане гладко.

Оставете го да изстине напълно във формата, преди да го извадите и поставите върху дъска, и нарежете шоко сладкиша на филийки.

Ако наистина не се изяде през следващите 12 часа – можете да го съхранявате до 5 дни или да замразите за 3 месеца

Наслади се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: