Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти с брашно от елда

Бухти с брашно от елда

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Бухти с брашно от елда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Предложете бухтите с брашно от елда с течен шоколад, пудра захар, мед или любими добавки."

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 250 г
  • брашно от елда - 250 г
  • сол - 10 г
  • захар - 20 г
  • суха мая - 7 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • ванилова захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топло мляко с добавена захар и оставете да кисне за около 10-15 минути, докато се образува пяна.

В голяма купа смесете двата вида брашно, солта и ваниловата захар (ако използвате).

Добавете разтворената мая, яйцето и разтопеното масло.

Замесете тестото добре, докато стане меко и еластично.

Оставете тестото да втаса, като го покриете с кърпа, за около 1-2 часа или докато се удвои в обем.

На топло място, оформете бухти с ръцете и ги подреждайте в подходяща тава, омазана с малко масло.

Покрийте бухтите и ги оставете да втасат още 15-20 минути.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 15-20 минути или докато станат златисти.

Предложете бухтите с брашно от елда с течен шоколад, пудра захар, мед или любими добавки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: