Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и олиото. Прибавете брашното и бакпулвера. Добавете настърганата кора от 1 лимон, която може да замените с 2 пакетчета ванилия. Разделете готовата смес на две равни части и печете в намазана тава с хартия в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 15 мин. всеки блат.
Сварете млякото и подсладете със захар. Разтворете 2 бр. нишесте в 150 мл. хладка вода и добавете към млякото.
В подходящ поднос сипете на дъното малко от крема и сложете блата с долния край нагоре - така по-добре поема от крема. Изсипете половината от крема, поръсете със шепа смлени орехи. Отгоре втория блат и покрийте със останалия крем и орехи.
Охладете за няколко часа и сервирайте!
Бърза, лесна и икономична орехова торта от старо време. Да ви е сладко!
Коментари