Ореховата торта на баба

ВаняВаня
Новак
6241446
Ореховата торта на баба2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Бърза, лесна и икономична орехова торта от старо време."

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • за крема
  • прясно мляко - 1.400 л.
  • нишесте - 2 бр. ванилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 150 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и олиото. Прибавете брашното и бакпулвера. Добавете настърганата кора от 1 лимон, която може да замените с 2 пакетчета ванилия. Разделете готовата смес на две равни части и печете в намазана тава с хартия в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 15 мин. всеки блат.

Сварете млякото и подсладете със захар. Разтворете 2 бр. нишесте в 150 мл. хладка вода и добавете към млякото.

В подходящ поднос сипете на дъното малко от крема и сложете блата с долния край нагоре - така по-добре поема от крема. Изсипете половината от крема, поръсете със шепа смлени орехи. Отгоре втория блат и покрийте със останалия крем и орехи.

Охладете за няколко часа и сервирайте!

Бърза, лесна и икономична орехова торта от старо време. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Може единият блат да се оцвети с какао. По вкусно но е играчка да се прави яйчен крем. Мн хубава рецепта
06.02.2022 14:28
1
vladislava
vladislava
stana mnogo hubava :)
08.10.2015 15:53
2
1
Покажи всички подкоментари