Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Японски палачинки окономияки

Японски палачинки окономияки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Японски палачинки окономияки
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • чиа семена - 1 с.л.
  • вода - 1½ ч.ч.
  • зеле - ¼ зелка, малка
  • шийтаке - 100 г
  • пушено тофу - 200 г
  • сушени водорасли - 2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • Окономияки сос
  • кетчуп - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното с чиа семената и водата. Разбърква се до хомогенна смес и се оставя настрана.

Зелето се нарязва на ленти, гъбите - на филийки, зеленият лук - на дребно. По желание може и всичко да се нареже на дребно.

Зеленчуците и водораслите се прибавят към сместа и се разбърква добре.

Тофуто се нарязва на ленти.

В сгорещено олио се изсипва половината от сместа. Отгоре се разпределя половината тофу. Покрива се с капак.

Запича се за около 5 минути на средна степен, докато потъмнее отдолу. Обръща се за още 5 минути и от другата страна. Повтаря се същото и с останалата смес.

Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: