Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Червена риба от Веракрус

Червена риба от Веракрус

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Червена риба от Веракрус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 големи филета от червен риба
  • лимонов сок - 30 мл прясно изцеден, може и от лайм
  • зехтин - 120 мл
  • лук - 1 глава, скълцан
  • чесън - 2 скилидки, скълцан
  • домати - 680 г обелени и нарязани
  • дафинов лист - 1 бр.
  • риган - 1/4 с.л. сушен
  • каперси - 2 с.л.
  • маслини - 16 бр. зелени, разполовени
  • люти чушки - 2 бр. халапеньо или др.
  • масло - за пържене
  • хляб - 3 филии бял, разрязан на 6 триъгълника
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете филетата червена риба в плитка чиния, поръсете ги със сол и прясно смлян черен пипер и полейте с лимоновия сок. Оставете да се овкусяват.

Загрейте олиото в голям тиган и сотирайте лука и чесъна, докато омекнат. Добавете обелените и нарязани ситно домати и гответе 10 минути. От време на време разбърквайте.

Добавете дафиновия лист, ригана, каперсите, маслините и почистените и нарязани ситно люти чушки.

Добавете рибата и гответе около 10 минути или до готовност на рибата.

Успоредно с това загрейте в отделен съд маслото и запържете хлебните триъгълничета, докато хванат апетитен загар от двете страни.

Прехвърлете рибата в голямо затоплено плато, залейте отгоре със соса и аранжирайте с пържения хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: