Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Пилешкото месо се нарязва на парчета.
В тиган се загрява олио. Запържват се, като през това време се измиват гъбите и се нарязват на филийки.
Запържените продукти се отстраняват от тигана и същия тиган се ползва, за да се запържат гъбите.
Броколито се измива и нарязва, като се използват само розичките му. При запържените гъби се добавят пилешкото, лукът и броколито.
Захлупват се с капак и се оставят да се задушат на слаб огън.
В тенджера с ненадраскващо покритие се слагат маслото и малко олио.
Добавя се брашното, за да се запържи, и се разбърква непрекъснато с телена бъркалка.
Добавя се прясното мляко, като непрекъснато се разбърква. Добавя се вода по ваша преценка според гъстотата на кашата, която желаете.
Задушените зеленчуци се добавят към кашата. Овкусява се със сол и черен пипер.
Пилешката каша с гъби и броколи се гарнира чудесно с филийка хубав хляб.