Кроасани с шоколад

KalinowaKalinowa
Новак
76110
Кроасани с шоколад
Снимка: Kalinowa
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Кроасани с шоколад за вашето кафе или за следобедната закуска на ученика"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 400 г Белла
  • нутела - 200 г или друг течен шоколад по избор
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте тава с хартия за печене или я намажете с мазнина.

Поставете единият лист от бутертестото хоризонтално и с помощта на нож за пица или обикновен остър нож нарежете тестото на три равни правоъгълника.

Всеки от правоъгълниците разрежете по диагонал, така че да се получат триъгълници.

Добавете по една 1 с.л. течен шоколад в широкия край и завийте във форма на кроасан.

Повторете същото с втория лист бутертесто.

Поставете в тава и намажете отгоре всеки от кроасаните с разбитото яйце

Загрейте фурната на 200 °C.

Печете кроасани с шоколад около 25 мин или до придобиване на златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: