Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Кюфтета от броколи с пармезан

Кюфтета от броколи с пармезан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кюфтета от броколи с пармезан
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Гарнирайте с кюфтета от броколи с пармезан с вкусен млечен сос"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр., голям
  • броколи - ⅔ глава
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • босилек
  • риган
  • розмарин
  • сушен магданоз
  • кориандър
  • лук на прах
  • сирене - 2 с.л. натрошено
  • кашкавал - към 30 г
  • пармезан - 1½ с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се сварява и обелва.

Броколите се измиват и се отделят розичките. Слагат се в дълбока чиния, капва се вода в нея и се покрива с друга дълбока чиния.

Така броколите се задушават в микровълновата за 6-8 минути до пълно омекване.

Готовите броколи се слагат в купа заедно с обеления картоф. Намачкват се хубаво.

Към тях се прибавят яйцето, подправките, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, пармезанът и брашното. Всичко се разбърква добре.

От готовата смес се оформят зеленчукови кюфтенца и се изпържват в сгорещено олио от двете страни.

Гарнирайте с кюфтета от броколи с пармезан с вкусен млечен сос :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: