Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Печени броколи с пармезан и галета

Печени броколи с пармезан и галета

JuliyaJuliya
Гуру
5677k2k1
Печени броколи с пармезан и галета
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Тези перфектни броколи с пармезан стават за основно, за гарнитура или за мезе - вие си избирате"

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г
  • пармезан - 50 г
  • галета - 80 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • розмарин - 1 - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете броколите на розички, сложете ги в полиетиленов плик, добавете зехтина и разбъркайте.

В купичка смесете настъргания пармезан, галетата, розмарина, сол и черен пипер на вкус.

Добавете сухата смес към броколите и разбъркайте много добре.

Наредете броколите в тава, покрита с хартия за печене, и гответе в предварително загрята фурна на 200 °C за около 15-20 минути.

Печените броколи с пармезан и галета са много вкусни.

Вижте още как може да замразите броколи и колко да варите броколите, за да не се разкашкат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: