Начин на приготвяне
Петелът е добре почистен. Слага се в тенджера под налягане и се залива с вода. Слага се капак. Завира за около половин час и се вари за още толкова. Общо час. Оставя се да се обезвъздуши, за да се отвори безопасно.
Тенджерата се отваря и петелът се изкарва в чиния, за да изстине по-бързо и да се обезкости.
Червеният лук се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Режат се на малки кубченца. Слагат се в тенджера. Добавя се малко от бульона, за да се задушат зеленчуците.
След това се добавя останалият бульон. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се да заври.
Месото се обезкостява и накъсва на мръвчици. Когато бульонът заври, се добавя кускусът. Добавя се и месото. Вари се още около 12 минути.
Спанакът се измива у нарязва на лентички. Добавя се 5 минути преди отстраняване от котлона, за да запази свежестта си. Разбърква се.
Спаначената супа с петел и кускус е готова и ухае чудесно.
Коментари