Телешко печено с лукчета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Телешко печено с лукчета1 / 2
21/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг от бут
  • лук - 25 бр. малки ликчета
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете телешкото със сол и го сложете в тавичка. Почистете лукчетата и морковите, като нарежете морковите по-едро. Сипете зеленчуците около месото.

Налейте чаша гореща вода и добавете мазнината. Сложете ястието да се пече в умерена фурна, а периодично поливайте месото с отделилия се сос отдолу.

След като се позапече отгоре, обърнете месото да се пече и от другата страна. След като омекне, добавете нарязаните магданоз и джоджен.

Поднесете телешкото нарязано на филии с гарнитура от картофено пюре или пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: