Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Френска супа с печено пиле и карамелизиран чесън

Френска супа с печено пиле и карамелизиран чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Френска супа с печено пиле и карамелизиран чесън
Снимка: Зори
1 / 6
22/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Вкусна супа с печено пиле и карамелизиран чесън, която ухае божествено. Пригответе я веднъж и ще стане задължителен гост на семейната ви трапеза."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 2 големи глави
  • пилешки бульон - 1 л
  • целина - 3 стъбла (ситно нарязана)
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр., на стайна температура
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 шепа, с целина (свежи наситнени листа)
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса и сложете хартия за печене в тавата за печене, поставете пилешките гърди върху нея, поръсете ги със сол и черен пипер и ги полейте ги с една - две супени лъжици зехтин. Обелете главите чесън от най-външните люспи и добавете и тях в тавата.

Изпечете до готовност на месото, и докато чесънът се изпече и карамелизира. Нарежете или накъсайте печените пилешки гърди, а изпеченият чесън извадете от люспите, като внимателно натиснете скилидките с пръсти, скълцайте ги.

В голяма тенджера добавете 3-4 с.л. зехтин и запържете нарязаните на дребно кромид лук, стръкове целина и моркова до златисто. Добавете пилешкия бульон и оставете вкусната супа с печено пиле и карамелизиран чесън да къкри на слаб котлон за около 15 минути. След това добавете изпечените пилешки гърди и чесън и оставете супата от пилешко да ври за още десетина минути.

Отделят се два черпака от бульона, колкото течността леко да поизстине, за да не се пресече застройката, и се смесват с разбитите на пяна яйца и сока от един лимон.

Застройката за пилешката супа се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане в тенджерата и супата се връща на огъня да покъкри за още няколко минути.

Накрая се добавя към готовата вкусна супа с печено пиле и карамелизиран чесън кравето масло, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква докато маслото се разтопи. Поръсва се със ситно нарязани свежи листа магданоз и целина.

Добър апетит с тази апетитна френска супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: