Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 градуса и сложете хартия за печене в тавата за печене, поставете пилешките гърди върху нея, поръсете ги със сол и черен пипер и ги полейте ги с една - две супени лъжици зехтин. Обелете главите чесън от най-външните люспи и добавете и тях в тавата.
Изпечете до готовност на месото, и докато чесънът се изпече и карамелизира. Нарежете или накъсайте печените пилешки гърди, а изпеченият чесън извадете от люспите, като внимателно натиснете скилидките с пръсти, скълцайте ги.
В голяма тенджера добавете 3-4 с.л. зехтин и запържете нарязаните на дребно кромид лук, стръкове целина и моркова до златисто. Добавете пилешкия бульон и оставете вкусната супа с печено пиле и карамелизиран чесън да къкри на слаб котлон за около 15 минути. След това добавете изпечените пилешки гърди и чесън и оставете супата от пилешко да ври за още десетина минути.
Отделят се два черпака от бульона, колкото течността леко да поизстине, за да не се пресече застройката, и се смесват с разбитите на пяна яйца и сока от един лимон.
Застройката за пилешката супа се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане в тенджерата и супата се връща на огъня да покъкри за още няколко минути.
Накрая се добавя към готовата вкусна супа с печено пиле и карамелизиран чесън кравето масло, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква докато маслото се разтопи. Поръсва се със ситно нарязани свежи листа магданоз и целина.
Добър апетит с тази апетитна френска супа!