Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Сочно пилешко в сладко-кисел сос

Сочно пилешко в сладко-кисел сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Сочно пилешко в сладко-кисел сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поглезете сетивата си този букет от вкусове и аромати. Насладете се още днес на домашно сочно пилешко в сладко-кисел сос"

Необходими Продукти

  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 50 мл студена
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - по вкус
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 110 г
  • нишесте - 60 г царевично
  • пилешко филе - 500 г
  • За соса
  • вода - 50 мл
  • кетчуп - 8 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

За панировката разбийте яйцата, добавете студена вода, олио, сол, пипер и бакпулвер.

Разбъркайте и сипете брашното с нишестето и бъркайте до получаване на гъста еднородна каша.

Пилешкото филе нарежете на дребни парчета, подправете със сол и черен пипер.

За соса в купа сипете съставките и разбъркайте до получаване на сос. Оставете настрани.

Парчетата пиле сложете в панировката, така че да се покрият и поемат сместа.

В тиган сипете олио и запържете панираните хапки до златисто, като поставяйте по няколко парчета в тигана и ги пържете. Разделете ги на няколко части, защото колкото по - голямо е количеството, толкова повече се намалява топлината в тигана и панировката ще се разпадне. Аз направих тази грешка и на част от парчетата панировката се отдели.

Вадете ги върху домакинска хартия, без да ги трупате едно върху друго, за да не се спарят и омекнат.

Когато изпържите всичките пилешки хапки, махнете мазнината от тигана, почистете и подсушете.

В сух тиган сипете сладко - киселия сос.

Разбъркайте и гответе около 2 мин.

Добавете хапките, разбъркайте така че да поемат соса и махнете от котлона.

Накрая по желание поръсете с пресен зелен лук в сладко-кисел сос.

Поглезете сетивата си този букет от вкусове и аромати. Насладете се още днес на домашно сочно пилешко в сладко-кисел сос.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: