Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с бутертесто

Сиропирана баница с бутертесто

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Сиропирана баница с бутертесто
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"С едно бутертесто и крема сирене може да получите ето това сладко чудо - сиропирана баница с бутертесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • крема сирене - 400 г
  • захар - 200 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 пак.
  • канела - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото и половината от него разточете под формата на правоъгълник.

Поставете на дъното на правоъгълна тавичка. В купа смесете крема сиренето със захарта, прибавете ваниловия екстракт и разбъркайте до еднородна смес с пасатор или миксер.

Получената смес намажете равномерно върху бутер тестото в тавата.

Отгоре сложете втората кора от бутертестото. Нарежете на квадрати.

Поръсете с канела.

Печете бутербаницата в предварително загрята фурна на 180 °C за 25-30 минути или до златиста коричка.

Междувременно пригответе захарния сироп от 1 чаша вода и 1 чаша захар.

Горещата сладка баница залейте с изстиналия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: