Червени мариновани чушки в буркани

Ани ИвановаАни ИвановаНовак
24/09/2014
"Задължително е да затворите поне няколко буркана мариновани чушки за зимата!"
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 952
  • Преглеждания за месеца1051
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг месести червени
  • оцет - 4 ч.ч. слаб /6%/
  • захар - 1 к.ч.
  • черен пипер - 8 зърна
  • олио - 400 мл
  • дафинов лист - няколко броя
  • сол - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се приготвя марината, която се кипва в дълбока тенджера.

Пиперките се измиват и надупчват. Пускат се по няколко във врящата марината за 1 минута.

Изваждат се и се редят в буркани, заливат се с горещата марината и веднага се затварят с капачки.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар