Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани печени чушки в буркани

Мариновани печени чушки в буркани

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Мариновани печени чушки в буркани
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 4
28/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Трябва да се помисли за зимнината, затова ви предлагаме да видите какви вкусни чушки в буркани е приготвила нашата потребителка Галя"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 6 кг изчистени
  • чесън - 100 г
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • сол - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват от семената и се изпичат. След като изстинат, се обелват и се оставят в дълбока тенджера.

Овкусяват се с останалите продукти, като чесънът и магданозът се нарязват на ситно.

Всичко това се обърква и се оставя да поеме за 30 минути.

Готовата вече смес се насипва в малки бурканчета и се вари 10 минути за стерилизация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветомир Николов
Цветомир Николов
Без оцет са в пъти по-хубави!
21.08.2018 20:02
3
1