Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки с гъби и кашкавал

Палачинки с гъби и кашкавал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Палачинки с гъби и кашкавал2 / 2
25/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • брашно - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • газирана вода - 50 мл
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сметана - 100 мл
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за палачинките и част от сметаната се приготвя тесто. Палачинките се изпичат в намазнен тиган /не бива да бъдат много тънки/.

Гъбите се нарязват на дребно. Морковите и лукът се настъргват, джодженът се нарязва и заедно с гъбите се задушават в сгорещеното масло.

В средата на всяка палачинка се разстила от получената смес и се поръсва с част от кашкавала. Палачинките се прегъват на две и отново се поръсват с кашкавал. Останалата сметана се разбива добре, поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Палачинките се подреждат в подходящ за печене съд и се заливат със сметаната, но отстрани, не върху кашкавала. Запичат се в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: