Свинско месо със соев сос и мед

ГеоргиГеоргиНовак1
27/09/2014
"Дайте повече вкус на пържолите си с тази суперкомбинация съставки "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 074
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - (2 кг ребра, врат, плешка)
  • чесън - 2/3 скилидки
  • соев сос - 4/5 с.л.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • мед - 2/3 с.л.
  • джинджифил - (пресен)
  • лимонов сок - 2с.л.
  • бира - или бяло вино
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Рецептата става както за фурна, така и за скара. Месото се вари заедно със соевия сос, меда, бирата или виното за около 20 минути.

Чесънът и джинджифилът се режат на ситно и на малко по големи парчета се реже лукът и се слагат в предварително намазнена тава.

След като месото е готово, се слага в тавата, поръсва се с черен пипер, слага се лимоновия сок, изсипва се целият сос от тенджерата и се разбърква хубаво. Слага се фолио и се пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Ако желаете да правите месото на скара:

След като се вари за около 20 минути, махнете го от котлона, сложете всички продукти в тенджерата и оставете за около 2-3часа в хладилника, след което директно на скарата :)

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Чревоугодничка :)
Имам въпрос. Какво е количеството на виното ( бирата)? Това че няма определено количество значи че мога и каса бира ли да сложа?!?
Когато предлагате рецепти ,моля пишете мерки в литри,грамове ,лъжици и прочие. Как да знае това човек който е решил да експериментира ? Огромен недостатък както при Вас ,така и при други ваши колеги.
0
0