Начин на приготвяне
За картофките:
Нарязваме в купа. Слагаме зехтин, сол, копър връхчета и настъргваме чесъна. Разбъркваме ги и ги оставяме за 10 минути да поемат добре от подправките.
След това ги слагаме в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна за 30 минути.
За пицата:
Лавашът се поставя в тава върху хартия за печене. Намазваме лаваша с лютеница и наръсваме с ронена чубрица. Слагаме равномерно чедъра.
Слагаме краставичките и филето, които предварително сме нарязали на кубчета.
Добавяме и царевицата и маслините. Настъргваме кашкавала и върху него слагаме предварително нарязания лук.
Печем пица от лаваш с домашни картофки в предварително загрята фурна за 10 минути.