Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и се обелват. Смачкват се с вилица, посоляват се и се прибавя едно яйце, разбърква се хубаво.
С тази смес оформяме основата на киша. Аз го приготвих в индивидуални купички, но може и в тавичка.
Подготвих купите за печене, като постлах в тях хартия, която освен на дъното обхваща и стените. Разпределих картофената смес отново по дъното и страните на формите.
В дълбок тиган загрях зехтина прибавих измития спанак заедно с нарязаните почистени лук и чесън, сложих малко вода и задуших.
Посолих и сложих черен пипер. Прибавих киселото мляко и настъргания кашкавал, разбито яйце.
Всичко разбърках добре и с тази смес напълних картофените основи.
Отгоре на солените кишове поставих резени домат, но може и без него. Пекох на 180 °C до готовност.
Получи се много вкусен картофен киш със спанак и кашкавал.