Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Картофен киш със спанак и кашкавал

Картофен киш със спанак и кашкавал

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k2k5
Картофен киш със спанак и кашкавал
Снимка: Людмила
1 / 2
11/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Картофеният киш със спанак и кашкавал е точно толкова вкусен, колкото изглежда"

Необходими Продукти

  • спанак - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • пресен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • домати - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват. Смачкват се с вилица, посоляват се и се прибавя едно яйце, разбърква се хубаво.

С тази смес оформяме основата на киша. Аз го приготвих в индивидуални купички, но може и в тавичка.

Подготвих купите за печене, като постлах в тях хартия, която освен на дъното обхваща и стените. Разпределих картофената смес отново по дъното и страните на формите.

В дълбок тиган загрях зехтина прибавих измития спанак заедно с нарязаните почистени лук и чесън, сложих малко вода и задуших.

Посолих и сложих черен пипер. Прибавих киселото мляко и настъргания кашкавал, разбито яйце.

Всичко разбърках добре и с тази смес напълних картофените основи.

Отгоре на солените кишове поставих резени домат, но може и без него. Пекох на 180 °C до готовност.

Получи се много вкусен картофен киш със спанак и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: