Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Веган къри с леща и кокосово мляко

Веган къри с леща и кокосово мляко

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Веган къри с леща и кокосово мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Не пропускайте възможността да опитате тази уникална комбинация от вкусове! Подарете си удоволствието да се потопите в света на веганската гурме храна с нашето веган къри с леща и кокосово мляко."

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • куркума - 1 с.л.
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 1 гл.
  • доматено пюре - 200 г
  • магданоз - 1/2 вр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата измиваме хубаво в няколко води и поставяме в съд със студена вода за едно денонощие. Почистваме чесъна и лука и ги нареждаме на ситно, след което ги добавяме в дълбок тиган, заедно с кокосовото масло поставяме кориандър и кимион, като ги запържите за около 2-3 минути.

Докато се запържват семената, почистете чесъна и лука и ги нарежете на ситно, след което ги добавете към семената. Запържете още 4-5 минути и добавете към тях джинджифила и куркумата и разбъркайте.

Добавете и лещата, както и 3 чаени чаши вода и оставете ястието на котлона да ври на слаб огън. Добавете доматеното пюре към лещата.

Междувременно сварете ориза, според инструкциите на опаковката. След като лещата се свари и водата изври след около 40-45 минути, добавете към нея кокосовото мляко, кокосовото масло и 1 чаена лъжица сол.

Разбъркайте добре и варете на слаб огън като разбърквате добре до сгъстяване на ястието. Накрая поръсете с магданоз.

Сервирайте готовото къри с леща и кокосово мляко, като в дълбока чиния сложите от ориза, а върху него добавите от домашното къри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: