Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински пържоли в доматено-сметанов сос

Свински пържоли в доматено-сметанов сос

НергисНергис
Новак
49310
Свински пържоли в доматено-сметанов сос
Снимка: Нергис
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Свински пържоли в доматено-сметанов сос, които гостите и рожденикът ще оценят, като поискат допълнително"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 600 г
  • печурки - 400 г гъби
  • лук - 2 малки глави стар
  • бульон - 400 мл (зеленчуков)
  • готварска сметана - 100 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • риган
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л. гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и се втриват с олио, сол, черен пипер, червен пипер и риган.

Запичат се в тиган до златисто. В същата мазнина се добавя маслото и се запържва лукът, след като поомекне, се добавят гъбите и се задушават добре.

След това се добавя 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, черен пипер, червен пипер и риган.

Разбърква се добре и се излива бульонът към гъбения сос. След като заври, се добавят сметаната и пържолите.

Оставят се пържолите с гъби да покъкрят на слаб огън за 15-20 минути.

Свински пържоли в доматено-сметанов сос поднесете с празнична гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: