Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с извара и шарена сол

Солени кифлички с извара и шарена сол

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Солени кифлички с извара и шарена сол
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
32
"Неустоими и ароматни солени кифлички с извара и шарена сол - идеални за хапване на крак."

Необходими Продукти

  • извара - 250 г обезмаслена
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 12 г
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • брашно - около 400 г
  • за отгоре
  • жълтъци - 1 бр. - за намазване
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа за месене сложете яйцето, прясното мляко, олиото и солта. Разбийте всичко много хубаво. Добавете изварата, бакпулвера и оцета.

Разбъркайте отново с лъжица. Сложете около 350 г от брашното и с лъжицата замесете меко, лепнещо тесто за кифлички.

Разделете тестото на четири разни части и направете всяка на топка.

Върху набрашнена повърхност разточете всяка на кора с дебелина 0.5 см нарежете на осем триъгълника и завийте малки солени кифлички.

Подредете кифличките в намазнена тава с незалепващо покритие. Намажете с жълтък и поръсете с шарена сол.

Печете солените кифлички с извара и шарена сол в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 17-20 мин.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: