Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Ягодова торта Нежна красавица

Ягодова торта Нежна красавица

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Ягодова торта Нежна красавица
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Вариациите за приготвяне на тази пищна торта са безкрайни - спазвайте оригиналната рецепта или добавете нещо свежо от вас"

Необходими Продукти

  • за на форма 20 см
  • яйца - 5 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 150 г
  • брашно - 125 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • бакпулвер - 1
  • За ягодовия сос
  • пресни ягоди - 450 г
  • кафява захар - 150 г
  • лимон - 1/2
  • Крем
  • заквасена сметана - 500 г
  • пудра захар - 90г
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата с миксер разбийте хубаво яйцата със захарта, ванилията и солта. Трябва да станат пухкави (около 10 минути).

След това се добавя брашното и бакпулверът, всичко се изсипва през цедка, като се разбърква деликатно с движения от долу нагоре и обратно, с много чиста лъжица.

Намажете с масло кръгла шарнирна форма с диаметър 24 см, поръсете я с щипка брашно, изсипете сместа и я сложете във фурната вече на 160° за около 35-40 минути.

Веднага след като блатът за тортата е готов, обърнете върху решетка и оставете да изстине.

Да приготвим ягодовия сос: сложете в касерола ягодите, захарта, лимоновия сок, след това пасирайте с блендер (запазете 4 ягоди за украса на тортата), прецедете през фина мрежеста цедка, да махнете семките (само ако искате да ги премахнете). Оставете този сос да се готви за 5-10 минути, след това изключете котлона и го оставете да изстине напълно.

За крема: разбъркайте заквасената сметана с пудрата захар и ванилията.

Изрежете три слоя с еднаква дебелина.

Поставете първия слой върху чиния с правилния размер. С кухненска четка намокрете леко повърхността на пандишпана с малко мляко.

Отгоре наредете сладкото от ягоди. Слоят трябва да е изобилен.Отгоре поставете слой сметана.

Покрийте с втория блат пандишпан и този път го намокрете със смес от мляко и малко сладко от ягоди.

Отгоре поставете обилен слой сметана и ягоди.

Покрийте с последния блат, който също трябва да се размекне с мляко и сладко от ягоди .

Украсете всички краища на ягодовата торта с останалата сметана.

Добавете малко сметана и ягоди в центъра.

Поставете в хладилник за поне 4 часа.

Нарежете тортата на парчета и сервирайте студена. Приятно приготвяне на тази вълшебно вкусна и лесна пролетна торта!

Съхранявайте ягодова торта Нежна красавица в хладилник.

Алтернативна идея: като почти всички рецепти, тази също може да бъде модифицирана и персонализирана, така че, ако искате, можете да замените ягодите с други плодове, като горски плодове или праскови или ананас! Пандишпанът също може да бъде заменен, може би с шоколадов блат, а кремът може да се овкуси с портокал (като използвате малко настърган портокал кора) накратко, вариациите за приготвяне на тази пищна сметанова торта са безкрайни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: