Кетчуп с горчица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кетчуп с горчица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8 шишета
"Пица, пържола или паста - всичко е по-вкусно с домашни приготвен кетчуп с горчица"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • горчица - 3 с.л.
  • лук - 2 кг
  • захар - 100 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на парчета. Обелете лука и го нарежете на ситно. Смесете ги и ги задушете на слаб огън около 30 минути.

След това ги смелете в машинката за месо и прибавете оцета и захарта. Опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете още малко оцет или захар.

Отново сложете сместа на слаб огън и варете, докато се сгъсти - около 30 минути.

Прибавете горчицата и останалите подправки. Сместа се оставя да се охлади и след това се насипва в буркани или шишета. Стерилизира се 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: