Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени патладжани със зехтин и подправки

Печени патладжани със зехтин и подправки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Печени патладжани със зехтин и подправки
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Печените патладжани със зехтин и подправки са още по-вкусни, ако ги поднесете с козе сирене или фета"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 12 ч.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разполовете на две по дължина.

Направете ромбовидни разрези на всяка половина, посолете ги и след 20 минути ги измийте и подсушете.

Подредете патладжаните върху хартия за печене с разреза надолу и печете в предварително загрята фурна на 220°C за 15 минути.

Докато патладжаните се пекат, в купичка смесете зехтина, подправките и нарязания на ситно чесън.

Обърнете патладжаните, намажете ги с ароматната смес и печете още около 20 минути.

Печените патладжани със зехтин и подправки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: