Начин на приготвяне
Сварете боба и го отцедете. Омесете каймата с подправката и чесъна. Направете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете в загрятото олио.
В същата мазнина запържете нарязаните лук и чушки. Прибавете нарязаното зеле и доматеното пюре. След като се позапържи малко, прибавете брашното и подправките.
Добавете сварения боб и сипете около 1ч.ч топла вода (ако е необходимо, долейте още). Разбъркайте добре и свалете от котлона. Разпределете боба в гювечета. Прибавете по няколко кюфтенца и леко разбъркайте.
Сложете капачетата и печете на 200 градуса около 1 час. Поръсете с нарязан магданоз и по желание - лют пипер.
Бобът със зеле и телешки кюфтенца е готов.