Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с броколи и тофу

Супа с броколи и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7654k1k3k11
Супа с броколи и тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
01/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Супа с броколи и тофу сгрява стомахчето мигновено"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • броколи - 2 глави
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • зеленчуков бульон - 1 кубче (+ 6 ч.ч. вода)
  • ориз - ½ ч.ч.
  • лимон - 1 бр., настъргана кора и изцеден сок
  • песто - 1 с.л.
  • копър - 1 стрък
  • черен пипер и сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязва се върхът на главата чесън, така че да се отрежат върховете на всички скилидки.

Капва се 1 ч.л. зехтин, поръсва се със сол и се увива в алуминиево фолио. Пече се чесънът в загрята на 220 °C фурна за 35-45 минути или докато омекне достатъчно, за да може да се изстиска на пюре.

Броколите се разделят на розички, а стъблото се нарязва на кубчета. Овкусяват се с 1 с.л зехтин, чесън на прах, ½ с.л. мащерка и сол на вкус. Разбърква се добре и се разпределят върху хартия за печене. Пекат се за 20 минути.

Лукът се нарязва на дребно.

Когато чесънът е готов и изстинал, останалият 1 ч.л. зехтин се загрява. В него се запържва лукът с щипка сол на среден огън за 2-3 минути.

След това се изцърква омекналият чесън от всички скилидки и се намачква при лука.

Прибавя се извитият ориз, бульонът и се налива водата, като се оставя да заври. Когато това стане, се прибавя останалата мащерка и котлонът се намаля на ниска степен.

Когато оризът е почти готов, се прибавят запечените броколи, кората от лимон и сокът, наситненият копър, както и пестото. Ако има нужда супата с тофу се доовкусява с черен пипер и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: