Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба с картофи и лук

Рибена чорба с картофи и лук

Айлин Б.Айлин Б.
Новак
67911
Рибена чорба с картофи и лук
Снимка: Айлин Б.
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Рибената чорба с картофи и лук, богата на аромати и вкусове. Най-вкусната, която сте яли."

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр. /или друга по избор/
  • картофи - 5 бр. средни на големина
  • кромид лук - 2 малки глави /червен или бял/
  • целина - няколко стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • девесил - сух или пресен
  • люти чушки
  • домати - 1 бр. голям /може консерва/
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата скумрия от кожата, вътрешностите и главата, по преценка може да се свари с кожа и глава, но след това е нужно бульона да се прецеди.

Варим рибата, като гледаме да не се разпадне /около 10 мин/ в подсолена вода. През това време обелваме картофите нарязваме ги и приготвяме и останалите зеленчуци.

Когато рибата е сварена, добавяме картофите, лука, домата, олиото и лютите чушки /в случая аз съм използвала от буркан/.

Докато се варят зеленчуците почиствам рибата от костите. Когато картофите са добре сварени, добавяме рибата за чорбата и подправките.

Приготвяме си застройка от жълтъка и киселото мляко. Спираме котлона и добавяме застройката, след това поднасяме с лимон.

Рибената чорба с картофи и лук сервираме с домашен пухкав хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В рибен бульон се прави. Не с " гола вода"
14.05.2024 13:43