Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладка картофена торта

Сладка картофена торта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сладка картофена торта1 / 2
05/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 200 г
  • картофено брашно - 200 г
  • сладко - по избор
  • сметана - 150 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на яйцата заедно със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем.

Лъжица по лъжица добавете картофеното брашно и бъркайте. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.

Съединете внимателно двете част, като разбърквате внимателно. Сипете сместа в малка и застлана с хартия за печене форма за торта. Изпечете в умерена фурна до готовност.

Най-добре е да оставите блата за преастои 24 часа. След това го разрежете на 2 отделни блата, които се слепят със сладко и разбита сладка сметана.

Поръсете тортата с пудра захар или залейте с бяла глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: