Начин на приготвяне
Лимецът се накисва за една нощ, измива се и се сварява. Аз го измих и сварих в мултикукър веднага, но ако ще варите на котлона, е добре да е накиснат от вечерта.
Прибавих към сместа подправките, лука, нарязан, солта, олиото, двата вида брашно. Пасирах.
Разбърках добре с лъжица. И с мокри ръце оформих кебапчета, може кюфтенца.
Подредих в тавичка с хартия за печене на дъното и отгоре поръсих с малко олио.
Изпекох на 200 °C до готовност около 20-25 минути.
Сервирах вегетариански кебапчета от лимец с пресен спанак, овкусен с малко зехтин, оцет от гроздов сок, сол.
Вкусно е! Не забравяйте, че подправките правят ястието!