Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Смесете сока от ананас, млякото, разтопеното краве масло, захарта, 2 яйца и маята.
Добавете 300 г брашно и солта и разбъркайте.
След това добавяйте на части останалото брашно и омесете меко и леко лепнещо тесто.
При необходимост добавете още 1-2 с.л. брашно.
Препоръчвам да използвате миксер или хлебопекарна.
Прехвърлете тестото в намаслена купа и го оставете да втаса за около 2 часа.
Разделете тестото на 15 топчета, подредете ги в тава върху хартия за печене и ги оставете да втасат още за около 1.5 часа.
Разбъркайте жълтъка с 1 с.л. прясно мляко и намажете сладките питки.
Печете сладките питки Hawaiian sweet rolls в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути.