Зеленчуков букет

АниАниНовак
18/10/2014
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 087
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семенниците и ги бланширайте за 2-3 минути във вряща вода. Охладете ги веднага със студена вода. По-кривите нарежете на парчета, а останалите оставете за пълнене.

Накъсайте карфиола на розички. Бланширайте го за 1-2 минути и веднага го потопете в студена вода. Измийте и остържете морковите. Нарежете ги на колелца и ги бланширайте за 3-4 минути във вряла вода, след което веднага охладете в студена.

Обелете целината и я нарежете на кубчета. Измийте магданоза и го нарежете на ситно. В дълбок съд смесете всички продукти и с така пригответе смес напълнете целите чушки. Подредете ги плътно в бурканите /един буркан поема около 5-6 чушки/.

Сипете в тенджера оцета, захарта, солта и 1 л вода. Кипнете течността, докато солта и захарта напълно се разтворят. Сипете горещата марината в напълнените буркани и запечатайте. Стерилизирайте 10 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар