Начин на приготвяне
В половината от топлото мляко разтваряме захарта. Към останалото мляко добавяме маята и една супена лъжица брашно, за да активираме маята.
Разбиваме яйцата и отделяме 2 с.л за намазване.
Към брашното добавяме яйцата, портокаловата кора, захарта с ароматите, млякото с разтворената захар, разтопеното масло и млякото с маята. Замесваме меко тесто. Оставяме го на топло да втаса.
След втасване го разделяме на 15 равни топчици. Всяка от тях разделяме на две. Разточваме на малки правоъгълничета, намазваме ги с шоколад и ги завиваме на фитилчета.
Сплитаме по две фитилчета и ги поставяме във форми за мъфини. Оставяме ги да втасат, намазваме ги с жълтък и ги поръсваме с мокра захар, която си правим от 100 г захар и 10 мл вода.
Печем козуначетата в предварително загрята фурна на 160° за 45 минути.