Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Лесна агнешка дроб сарма със заливка

Лесна агнешка дроб сарма със заливка

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Лесна агнешка дроб сарма със заливка
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако и вие си падате по лесните рецепти, тази идея за лесна агнешка дроб сарма със заливка е точно за вас!"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен
  • чер пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • пресен лук - 1 вр.
  • чесън - 1 ск.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • Заливка
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект се измива и сварява. Нарязва се на дребно.

Пресният лук също така се почиства и нарязва.

Чесънче пасирам и прибавям в тавата при останалите продукти.

Следва ориз, добре измит, подправките, сол, разтопено с олиото масло, всичко се разбърква добре и се залива с бульон от варенето на комплекта една чашка плюс още две чаши вода.

Печем на умерена фурна до готовност.

Заливаме с разбито кисело мляко и яйца с малко сол. Печем дроб сармата само отгоре до желан загар.

Вкусно!

Ако и вие си падате по лесните рецепти, тази идея за лесна агнешка дроб сарма със заливка е точно за вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: