Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с праз лук

Баница с праз лук

PolinaGPolinaG
Новак
87623
Баница с праз лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Баница с праз лук, която е вкусна всеки сезон"

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка (или повече ако е тънък)
  • сирене - 400 г + извара
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - половин кофичка
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - микс с краве масло
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязания праз лук в масло, посоляваме и добавяме подправките по наш вкус.

Оставяме настрана да изстине.

Слагаме содата в киселото мляко. Разбиваме яйцата и добавяме брашното. Разбъркваме добре, за да не останат бучки. Добавяме натрошеното сирене, задушения праз, киселото мляко и сол, но умерено. Пак разбъркваме, за да хомогенозираме сместа.

Разтопяваме масло и почваме съществената част.

Кора, мазнина, върху нея още една кора и от сместа равномерно. Навиваме на пура и слагаме в предварително намазана с масло тава.

Намазваме с масло готовата баница с праз и печем на 180°C, докато порозовее и замирише в цялата къща.

Баница с праз лук е вкусна е и топла, и студена с айрян.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: