Селска супа с коприва

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7358k2k12k5
Селска супа с коприва
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
13/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Селска супа с коприва се поднася задължително с препечени филийки хляб и пресен чесън"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г връхчета
  • лук - 1 глава, кромид
  • зелен лук - 3 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • червена чушка - 1 бр
  • масло - 1 с.л. краве
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва.

В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне.

Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слагат се чушката, нарязана на дребно, и двата вида лук и се запържват за кратко. Към тях се добавя копривата, след минутка и брашното с червения пипер.

Всичко се разбърква, добавя се един черпак от врящия вече бульон, след което всичко се изсипва в тенджерата.

Оризът се измива със студена вода и се добавя, подправя се със сол и черен пипер. Всичко се вари на средна температура до готовност на ориза.

Супата от коприва се отстранява от котлона и се приготвя застройката. Яйцето се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане към тях се добавя по малко от бульона.

Застройката се прибавя към селска супа с коприва, разбърква се и по желание се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: