Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва върху канапе от лук на фурна

Печена пъстърва върху канапе от лук на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Печена пъстърва върху канапе от лук на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Сервираме печена пъстърва върху канапе от лук на фурна с допълнително лимон, пържени или печени картофи, салата от домати и краставици, люто чушле, гарнитура според вашите предпочитания."

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2
  • стар лук - 3 глави
  • картофи - 300 г
  • домати
  • краставица
  • люти чушки
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата трябва да е изчистена и измита. Посолява се на вкус.

В коремчето на всяка риба се слага по две скилидки чесън, парче лимон, лъжица масло, меко, малко чер пипер.

В тавата поставяме нарязания на шайби стар лук и отгоре рибата. След като рибата е в тавата за печене, отгоре се поръсва с олиото.

Печем пъстървата на 180 °C до готовност.

Сервираме печена пъстърва върху канапе от лук на фурна с допълнително лимон, пържени или печени картофи, салата от домати и краставици, люто чушле, гарнитура според вашите предпочитания.

Печената пъстърва е неустоимо ястие, но защо не опитате и пъстърва на скара?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: