Начин на приготвяне
Бобът се накисва в вода за една нощ или няколко часа.
Водата се сменя с нова и тенджерата се слага на котлона. След като заври, водата отново се излива, бобът се прехвърля в тенджера под налягане.
Към него се прибавят нарязаните глава млад лук с част от перата, морков, целина и чушка.
В тенджерата се налива вода, налива се малко олио и се прибавя една цяла люта чушка.
Тенджерата се затваря херметически и се слага на котлона. Бобът се вари 20 минути, след като от клапана започне да излиза пара.
След това тенджерата се отваря (след като всичката пара е изпусната) и боб яхнията се овкусява със сол и нарязани на дребно пресни подправки.
В дълбок тиган се запържват нарязаните пилешки наденички. След като се изпържат, се изсипват в боба, а в същата мазнина се запържват две супени лъжици брашно и една червен пипер.
Прибавят се настърганите домати и след кратко разбъркване в запръжката се сипва един черпак боб. Разбърква се и отново се слага малко боб. Когато се напълни тиганът, всичко се прехвърля в тенджерата. Бобът с наденица е готов.
Пригответе си песен лук и чесън, няколко филии хляб и започвайте с боб яхния с пилешки наденички и песни подправки.