Начин на приготвяне
Леща Белуга с пуешко по израелски - най-вкусната, която сте опитвали.
Загрейте зехтина в средно голяма тенджера.
Добавете пуешкото месо и запържете добре от двете страни до приятно златисто. Извадете в чиния.
Добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата и запържете на средно силен огън за 5-6 минути, докато зеленчуците започнат да изглеждат прозрачни.
Добавете пюрето и червения пипер и ги запържете със зеленчуците за около минута.
Добавете лещата белуга, разбъркайте малко. Поставете обратно месото, добавете 5 чаши вода и оставете да заври (няма нужда да махате пяната).
Покрийте частично и продължете да готвите на средно слаб огън за час и половина до два часа и половина, докато месото и лещата омекнат.
Ако по време на варенето течността стане твърде гъста, добавете още вода, за да я разредите.
Преди сервиране на лещата добавете нарязаните билки и разбъркайте добре. Овкусете и подправете със сол и черен пипер на вкус. По желание добавете лимонов сок на вкус към яхнията от леща.